VACATURE DIRIGENT

Profielschets dirigent Scheepjeswolharmonie

De Scheepjeswolharmonie uit Veenendaal heeft een vacature voor een freelance dirigent die per augustus 2019 op inspirerende en enthousiaste wijze leiding weet te geven en samen met het orkest onze ambities probeert te realiseren.

Wie zijn wij?

De Scheepjeswolharmonie is een vereniging uitkomend in de eerste divisie. Ons orkest telt momenteel 40 muzikanten en repeteert op dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in het eigen clubgebouw in Veenendaal.

De harmonie is op 2 januari 1897 opgericht als het “Harmonie orkest van de Scheepjeswolfabrieken” en na het faillissement van de fabriek doorgegaan als een zelfstandige vereniging. De vereniging heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een moderne vereniging met een slagwerkgroep en een harmonieorkest. Samen verzorgen wij in het optredenseizoen diverse marsoptredens bij avondvierdaagsen en corso’s in Nederland.

Onze visie is om samen (jong en oud) muziek te maken met een kwaliteit van een vereniging in de eerste divisie en zich leent om te kunnen optreden voor diverse soorten publiek. Wij vinden het belangrijk dat er tijdens de repetities een goede balans is tussen inspanning en ontspanning. Deze balans is tevens terug te vinden in ons repertoire.

Dit breng je mee

De ideale kandidaat herkent zich in onderstaand profiel:

• Afgeronde conservatoriumstudie HaFa-directie of gelijkwaardig niveau;
  • Respect kunnen afdwingen bij het orkest waarbij een juiste balans te vinden is tussen presteren en plezierig muziek maken;
  • Kan uitstekend omgaan met leden van verschillende muzikale niveaus en leeftijden;
  • Heeft uitgebreide repertoirekennis en is bereid om in samenwerking met de muziekcommissie een repertoire te selecteren voor optredens;
  • Is motiverend en inspirerend;
  • Denkt actief mee over de toekomst van het orkest en opleiding binnen de vereniging;
  • Heeft een goed gevoel voor het verenigingsleven en is hier actief bij betrokken;
  • De dirigent is eindverantwoordelijk voor het muzikaal functioneren van het orkest.

Procedure

Ben jij geïnteresseerd en zie je het als een uitdaging om de nieuwe dirigent van ons harmonieorkest te worden? Stuur dan je motivatiebrief en CV voor 1 juni 2019 naar e-mailadres bestuur@scheepjeswolharmonie.nl.
Binnen twee weken na de sluitingsdatum ontvangen alle kandidaten bericht. De proefdirecties zullen plaatsvinden op dinsdag 18 juni, dinsdag 25 juni en dinsdag 2 juli.

Meer informatie

Voor antwoord op vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze voorzitter Hanno Luteijn via e-mail voorzitter@scheepjeswolharmonie.nl of telefonisch 06-53230728.